mandag den 5. december 2016

Køb dagligvarer online og spar penge

Online handel

Verden bliver stadig mere og mere digital, og hvis virksomhederne ikke følger med, mister de mange kunder og dermed også omsætning. I dag er det muligt at købe dine dagligvarer fra flere forskellige forhandlere, og det er der mange gode grunde til.

Når du handler online har du nemlig nemmere ved at målrette dine indkøb, og du undgår derfor de mange impulskøb som kan forekomme. 

Samme priser online som i butikker

En af de store grunde til at mange vælger at handle i butikker og ikke online er, at de tror priserne i netbutikkerne er højere. Dette var også tilfældet for nogle år tilbage, men siden da er de store kæder såsom COOP (i form af mad.coop.dk) og Dansk Supermarked (i form af nemlig.com) kommet på markedet. 

Der findes naturligvis leverandører som har en højere pris end dem i butikkerne. Dette er ofte virksomheder som ikke har en direkte tilknytning til en af de store kæder. Jeg anbefaler derfor at du holder dig til COOP og Dansk Supermarked, som begge leverer i hele landet.

Brug madplan

Når vi snakker om at handle mad, kan vi naturligvis ikke undgå den dejlige madplan. En madplan hjælper dig nemlig med at finde ud af hvad du skal bruge i løbet af ugen, og du kan derfor målrette dine indkøb - også selvom du køber online. 

Det er vigtigt at du har skrevet madplanen ned (enten på et stykke papir eller på computeren), da det giver et meget større overblik over hvad du har taget med. På denne måde er du også sikker på, at du ikke ligepludselig glemmer rugbrød, og derfor bliver nød til at tage ned for at handle rugbrød.

Synes du at din inspiration til nyt og spændende mad er ikke eksisterende, er der mange madplaner, som du kan finde på internettet. Et par gode steder er: 
Der er naturligvis også ulemper når du handler online. Den største ulempe er at du skal vente på at maden kommer leverende. Står du og mangler mælk, rugbrød eller pålæg kan du derfor ikke blot erstatte dem ligeså hurtigt som hvis du handlede i fysiske butikker.

Derudover er det krævet at du køber for et minimumsbeløb. Dette har de mange butikker været nød til at sætte på, da de ellers kan bruge mange mandetimer på at aflevere enkelte mælk og diverse dagligvarer. Det kan dog være svært at komme op på minimumsbeløbet hvis du ikke helt ved hvad du mangler - men så er det godt at en madplan kan hjælpe dig på vej her! :-)

Steder du kan handle online

For at du har nogle steder at overveje at handle ved, har jeg sammenlignet de to største udbydere, som jeg kunne finde. Her har jeg valgt at kigge på:
  • Friskhedsgaranti
  • Minimumsbestilling
  • Leveringstid
  • Ekstra omkostninger udover maden (fx. leveringspris, poser, kasser og diverse)
  • Mulighed for at aflevere pant


COOP er blandt andet ejerne af Fakta, Kvickly, Brugsen og mange andre dagligvarekæder. De har en fremragende friskhedsgaranti, hvor de blandt andet fortæller om deres friskhed på æg, mælk, kød og mange andre produkter. Du har mulighed for at læse mere om deres friskhedsgaranti her.

Minimumsbestillingen hos COOP er på 500 kroner. Leveringen sker dog forholdsvis hurtigt, og du har mulighed for at få leveret madvarerne to dage efter du har bestilt dem.

Hos COOP skal du betale en minimumspris for emballage, hvis du køber frostvarer. Den samlede emballageudgift kan dog maksimalt udgøre 12 kroner, og minimum 3 kroner. Derudover skal du også betale for fragt, som variere alt efter hvor du bor og hvor meget du køber for. Ved køb over 1200 kroner er fragten gratis.

COOP tager også gerne pant med tilbage. Pakker du dem ansvarligt ind i gennemsigtige poser, sørger de for at smide dem i maskinerne for dig. Der er dog et gebyr for at aflevere dem tilbage med COOP; og det gebyr udgør 20% af den samlede pant.


Ligesom COOP har nemlig en god friskhedspolitik, som er værd at bide mærke i. Den gode friskhedsgaranti betyder at du har mulighed for at få pengene retur, hvis de ikke overholder de krav de selv har stillet. Nemlig.coms friskhedsgaranti kan læses her.

Minimumsbestillingen hos Nemlig.com er noget lavere end hvad den er hos COOP. Hos nemlig.com kan du nøjes med at bestille for 400 kroner, og du kan endda få dine varer leveret dagen efter du har bestilt. I visse tilfælde kan du få leveret madvarerne senere på dage, hvis du bestiller dem om morgenen.

Fragten er ligeledes til at have med at gøre. Fragten variere fra 7 kroner til 24 kroner alt efter hvornår du vil have dem sendt afsted. Derudover skal du også betale for poser, som maksimalt kan udgøre 9 kroner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar