tirsdag den 14. februar 2017

Barnets økonomi: 14-17 år


 
Barnet - eller den unge teenager - er nu på et af sine sidste trin, inden at han eller hun vil blive betragtet som værende et voksent menneske i bankens øjne. Det er ligeledes i disse år, hvor den unge person har mulighed for at udvikle sin økonomi mere end hvad der har været muligt før.

Den unge person bør også blive inddraget i husholdningens økonomi i et omfang, som udruster barnet til den virkelige verden. Dette kan enten være i form af husleje (såfremt at barnet har en indtægt) eller være med til at forstå familiens budget, på et grundlæggende niveau.

Dette kan naturligvis diskuteres fra familie til familie - lad os i stedet springe ud i det sidste trin i barnets økonomi, nemlig alderen 14-17 år.

Kontoer barnet stadig kan bruge: 
  • Børneopsparingen (såfremt der ikke allerede er blevet indskudt 36.000)
  • Danske Gave
  • Min Konto
  • Min Opsparing

Danske Ung

En konto der passer perfekt til den unge person, som gerne vil have kontrol over sit daglige forbrug. Med Danske Ung har du mulighed for at se din saldo når du vil, og hvor du vil. På en og samme tid kan du nemlig tilgå netbanken igennem din PC, tablet eller mobil - og endda hente apps der giver dig et pænere flow.

Inde i netbanken, kan teenageren også betale de regninger, som han vil kunne begynde at få. Dette kunne være alt ligefra buskortet, overførsler og hvad de unge nu bruger deres penge på. ;-)

Danske Ung giver også den unge teenager til at få et Mastercard Direct, som gør, at teenageren nu kan betale direkte i butikken og ikke længere behøver kontanter. Mastercard Direct har ligeledes saldokontrol, som sikrer at kontoen ikke kommer i minus (overtræk). Ønsker i ikke et Mastercard Direct, kan der også tilknyttets et hævekort til kontoen. 

Ung opsparing

Med en ung opsparing, har du mulighed for at se saldoen inde på netbanken. I stedet for at skulle ned til banken for at få overført nogle penge til din dagligskonto, kan du nu gøre dette selv direkte i netbanken.

Du kan dog ikke have en ung opsparing, hvis du har "Min Opsparing". 

Afslutning

Mere er der ikke at sige til barnets grundlæggende økonomi. I det sekund at personen bliver 18 år, vil det være en helt anden verden, da han eller hun nu vil skulle have sit helt eget forhold til sin bank. Jeg vil råde den unge mand til at tage kontakt til banken, og få snakket om hvad han forventer at fremtiden - ofte har banken en ung trainee eller rådgiver, således at han/i ikke behøver at høre på en ældre herre, med mange års erfaring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar